@tomas80 to sme na tom skoro rovnako😊zachod uz je zapojeny. Uz len baterie a skrinky v kupelni, dlazbu a linku v kuchyni a drevenu podlahu do obyvacky a mozme sa stahovat. Zvysok za pochodu. Sice je to az tak o 2-3 tyzdne ale pomaly sa to blizi☺
@tomas80 Já dodělávám resty - nenatřené kleštiny ve štítech a tááák. A chystám se na podkroví, porát přemejšlim jestli sádroš nebo palubky a v případě balubek čím nahradit protipožární sádroš, kterej mám v projektu (dávat tam protipožární sádroš a přes něj kdyžtak palubky mi přijde divný....)
@geodett taky mi dochází místo u 2 oken, tak sem zvědavej, zbývá mi max 1,5 cm (letos to teda pěkně vysychá)
@lukyn.cz ja mam u toho krizovyho 3 cm, posledni sance rozhodnout se zda se pokusit nad nim vyriznout misto dokud se tam da aspon neco strcit (treba lista od motorovky :)) problem je v tom ze nad oknem je uz jen kousek klady a obavam se kdyz do toho riznu ze se dostanu do toho "V" co je v ty klade vyriznuty shora, dalsi reseni je vymena za mensi okno ale to jsme cenove trochu jinde
@geodett pokud je to okno a ne dveře, pak je jetě jedna varianta vyndat ho a uhoblovat dosedací část, každopádně to bude pěkná pakárna, budu se chvilku modlit, aby to vyšlo :-)
@tomas80 nad okny kolem 15, nad dverma a vylezem na terasu kolem 22, ale tady byl problem ze z nepochopitelnych duvodu mne toto trojokno podlozili nejakou listou pry aby to lepe drzelo - dodnes nechapu proc protoze spodek je zafrezovan v zakladnim tramu - jediny okno na ktery jsem tu pri osazovani nebyl :-)
@hankahorakova chapu do 5. srpna jsem byl od dubna kazdy den v praci a ted se snazim dohnat zanedbanou udrzbu baraku :-) - ale pripojil jsem po pul roce vanu, pravda zatim jen na odpad ale vodu uz jsem tam nalil a zatim to tesni, pak uz zbyva jen vymena sprchace, naporcovat 8 m dreva a sruhou stranu seznamu necham na pristi rok, to jsem letos jeste udelat oblozky kolem oken no ale to pocka :-)
@geodett no uvidíme. a kolik si teda měl na sedání nad tím oknem? tam by mělo bohatě stačit i 18 cm. my jsme měli nad okny asi 15 cm a nad dveřmi do 20 cm a zatím v pohodě, ale je fakt, že minulý týden jsem po pul roce povoloval srub a šel na šroubech asi o 3 cm, což je masakr. papežík mně říkal, že když v 90.letech začínali, tak nechávali na sedání 5 cm, potom jezdili prořezávat okna a dveře, tak nechávali 10 cm, pak 15 cm a teď jsou skoro na 20 :-D ogaři z dědiny se nám smějí, že pokud se na stáří nezmenšíme, tak tam budeme v duchodě chodit po čtyřech :-D
jinak srub je skoro hotový. pro elektrikáře je tam práce na den, pro instalatéra na půl dne. elektrikář ale zahájil paličskou sezónu, takže nereaguje ani na rozvodové papíry manželky a instalatér dostal boreliozu, tak nemůže zvedat končetiny, ale že snad přijede. vidím to stěhování tak na vánoce :-| co si člověk neudělá sám, nemá...
@tomas80 no mel jsem tam kolem 18 cm, nad vstupem jsem nechal 22 cm, od zacatku jsem klesnul cca o 15 cm, takze tech 5 jeste cekam
ja kdyz nepovoluju dele jak mesic tak ten sloup uvnitr baraku nemuzu nicim povolit to do toho klice pak mlatim treba hodinu palici nez to povolim, takze ja trochu uberu tak kazdych 14 dni v lete, pres zimu stacilo jednou za 2 mesice
@kamenica nemam zimni tezbu vedel jsem ze budeme sedat vic, vsude to vyslo tady byla chyba ze jsem si nepohlidal osazeni a dali tam tu pitomou listu, ktera to cely zvedla o ty 3-4 cm, jinak by tam bylo taky tech 22 - ale uvidime, nejak to dopadne
@geodett první tři roky to seda jak blbé, pak už to jde po mm, nejvíc na přechodu léto - topná sezóna kdy se snižuje vlhkost v baráku, jestli ti tam zůstávají 3 cm, máš ještě cas.