Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
@tomas80 https://cestadreva.cz/page/obchod/pri...
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova hmm pekne to mate...
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 nebo taky https://cs.wikipedia.org/wiki/Hipster. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@parabuteorim ta zvonice na těch stránkách je cca 4 km od nás. Ten nátěr vypadá velice dobře. Řekl bych, ze je tam ale pigment. Kontaktuj prodejce a zkus zjistit, co na tu zvonici dali. Víc ti neporadím. Taky chceme jít cestou mimo věhlasné značky. Jiná ves jiný pes je super.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans mam rad alternativní barvy a muziku :-D normálně bych srub nestavil :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova kašli na to. Druhy olej dej až jako finální. Už jste uvnitř pořádně řezali drevo, Osb, sekali zděné příčky, brousili sádroš... atd.? Tomu bordelu se nejde moc ubránit. My jsem ještě interiér nenatírali. A jsme o něco málo před váma. Raději si hlídejte řemeslníky, aby se k tomu chovali trochu s citem. Tady se jedna o tohle, ne o jeden, dva nebo tři nátěry v určitém čase, to je fakt podružné. Zakonzervované to máš, víc bych teď už nedělal. Dyk je to capina uprostřed hrubé stavby...
Odpovědět
@tomas80 S prodejcem jsem mluvil. Právě pro to jsem chtěl vidět fotku jak to vypadá na kulatině. Prodejce mi jen řekl, že někdo z jeho kolegů s tim experimentoval,a že to vypadá dobře. Ta kaple není natřená hipstérem ,ale je to namíchanej odstín dle nějakýho jejich návodu. Laborace tmavší světlejší.Hipster je na tom zabradlí co tam mají na fotce. Ono už je stejně rozhodnuto,že to tim natřem a uvidíme. Kdyby to vypadalo jo hrozně tak tam ten pigment můžeme přidat na další nátěr. Jinak každej pes jina ves je opravdu super.
Odpovědět
@2910 Ahoj, chtěl jsem se zeptat, když si tedy ten srub časem sedá, jak je to třeba s obklady v koupelně? Jakým stylem je to dělaný, že to při sesedání neodlítá?
Odpovědět
Profilova fotka
@kruldaj obklady se davaji na vnitrni pricky ty nesedaji na srubovou stenu obklady dat samozrejme nelze
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mate nekdo elektrické podlahové topeni- topné kabely zalite v betonu/anhydridu? Popřípadě od jaké firmy, jak na svepomocnou instalaci apod. Dik
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 fredd1e
Odpovědět
Vim že už se to tady řešilo ale pročitat přes 500 stranek se me vubec nechce. Řešime barvu na srub. Firma nam doporučuji a.l.k diatral ale ta cena me přijde šilena. Začli jsme uvažovat o Kreidezeit. Ma někdo zkušenosti? Popřipade co doporučujete? Děkuji a prosim neuzavirejte vlakno pro nove :-( Pořad sem chodim pro napady a inspirace
Odpovědět
Profilova fotka
@ammma no upřímně se mi těžko odpovídá. První nátěr jsem dělala za studena lisovaným světlicovým olejem. Byl krásně tekutý jako klasiký olej a do druhé dne byl vpitý a nelepil. Ale došel mi a objednala jsem na cestydřeva nový kanistr a nevšimla jsem si, že je trošku jiný. A ten lepí jak potvora. Volala jsem tam a oni, že změnili dodavatele, že ten první se nevsákával tak rychle (nechápu, je to přesně opačně), tak mají tento - "vařený" - a ten že musím naředit pomerančovým olejem. Tak jsem ho chtěla koupit, ale tady byl drahý, tak jsem ho koupila u Fichemy. Tam mi mimochodem řekli, že za studena lisovaný je na dřevo skutečně hloupost a zbytečnost - to jen tak pro doplnění. No ni, tak jsem ten vařený světlicový olej naředila pomerančovým. No trochu to pomohlo a pořád se při natírání hodně nadřu, jde hůře rozetřít a schne mnohem pomaleji - 3-5 dnů. Takže taková je má zkušenost. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maruskatomis My máme vnější nátěr barvami LIVOS a zatím vypadá vše super (ještě nemáme ani kompletně natřeno). Barva prý vydrží pořád ve stejném odstínu, nešedne. Tak uvidíme za pár let :-) S Kreidezeitem tady má natřeno hodně lidí, tak určitě napíšou své zkušenost :-). A vlákno pro nové se myslím nechystá, byla by to hloupost, jsme si tady řekli nakonec :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maruskatomis Kreidezeitem zde má natřeno dost lidí. Ale Kreidezeit je obchodní značka. Možná, že jejich prodejci jsou fundovaní a umějí ledacos vysvětliti a poradit. Já bych ale na tvém místě spíš vybírala druh nátěru (jiný do interiéru a jiný do exteriéru) a pak se pídila po různých prodejcích. Jenom namátkou - já jsem koukala po lněné fermeži, tento výrobek u Kreidezeitu stál tuším 280 Kč a to samé množství u jiné firmy bylo kolem 100 Kč. Takže se spíš zamysli, jestli chceš třeba lněný olej, světlicový, tungový nebo jiný, a pak hledej dodavatele, který má kvalitní zboží za optimální cenu
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova prece ti vyrobce nebude tvrdit ze barva zesedne :-) kazda barva dle prodejce vydrzi na porad, jen ta realita je ponekud jina, napr. klady na piskoviste co jsem natrel olejovou lazurou tak sednou jiz po roce
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
lidstvo prozatím nevynalezlo několik podstatných věcí. barva, která vydrží věky, je mezi nimi. výrobci barev si tohoto nešváru jsou vědomi. na druhou stranu, pokud by se jim podařilo vynalézt věčnou barvu, co by pak prodávali :-D ???
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett @tomas80 no mě to tvrdila firma, která nám to natírá, že si vybrali tuto a rádi s ní pracují, že má větší barevnou trvanlivost, než ostatní. No i já sama jsem zvědavá, co uvidím za pár let :-)
Odpovědět
Profilova fotka
bohužel tip na nějakou jednoznačně vynikající barvu, která je stálá, nemusí se přebrušovat, zajišťuje difuzi dřeva a je zdravotně nezávadná atd. tady prostě chybí z hlediska dlouhodobé trvanlivosti. jsme všichni ve vývoji :-)
Odpovědět
Zdravím srubaře. Máte prosím nekdo poslední tři kuláče stáhnuté šroubovicí M16? Řeším dilema že pokud zaizoluju bocní steny a přelepim je parorzdou tak zda před položením finálního vnitřního obkladu ješte stenu otevřít a utáhnout šroubovici.šroubovici chci pak oblepit kvalitni paskou k mozne kondenzaci na železe
Odpovědět
@maruskatomis Ahoj, nám stavitel odporúča farbu od Remmers - vraj sú s nimi spokojní, avšak tiež povedal, že musíme rátať s nátermy o 5-8rokov, ale to asi aj rátam, nechcem mať zošednutý dom :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kamenica @maruskatomis remmers zatim OK, exponovana mista (klady dole....hodne slunicka), kde byl pouze jeden nater potreboval po 2 letech druhy. Plochy, kde jsme dali hned dve vrstvy jsou i po necelych 4 letech v pohode, dam tomu jeste min. 2 roky a pak vyhodnotim zda pretrit......tos tolik k Remmersu. A samozrejme zadne strikaci kraviny, ale stetec!
Odpovědět
@thomson @kamenica @hankahorakova @esmeralda2 Děkuji moc za odpoved. No popravde hodně tapeme. Mame srub maly, planovany jen na rekreaci ale stejně bychom radi na nej dali pořadnou barvu a zaroven nechcem prijit o majlant za barvu. Tak tenhle tyden potrebujeme rozhodnout, doufam že to dopadne. Jeste prosim, kde jste kupovali komin?
Odpovědět
Profilova fotka
@maruskatomis mame olej Impredur od f,Flugger,pigment borovice,pouze jedna vrstva,poprve natreno cca rok po postaveni hrube stavby ,pretreno po 5 letech Komin Heluz
Odpovědět
Profilova fotka
@maruskatomis komin Skorsten
Odpovědět
@maruskatomis ešte mi komin nestojí, ale premýšlam nad schdiel absolut
Odpovědět
@maruskatomis Olej venku lněný + tungový, uvnitř světlicový. Čistý olej je nejlevnější způsob bez pigmentu. Po roce medový odstín. Komín keramika Letovice.
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova Ahoj, my podruhé natřeli, až se vědělo, že se už nic nebude brousit (třeba i sádroš v podkroví). Bralo se to něco jako finální malování před nastěhováním:-) @maruskatomis My máme natřeno Kreidez. Několik let. Před 3 lety jsme měnili barvu a šli do Xyladecoru. Trochu jsme zariskovali. ALe poté, co mi právě u Kreid. vadilo-že místy se barva jakoby vyžrala, tak nyní zatím nadšeně Xyladecor sleduji, jako že je to paráda. Není vidět žádná vrstva, ono se to jako vpilo, nasáklo, do té kulatiny, a barva však všude zůstala. Tak uvidíme, co za pár let. ;-) Komín máme BLK-stavebnici. Stavěl si to manžel s kámošem sám. K té ceně srubu-náš dům, stavěn 2004-2007, 3x 76m2, komplet cena, i s linkou, koupelnama, prostě se vším, čovka, studna,přípojka elektriky , stál 2,6 mil. Za srubové práce (skelet,střecha, podlaha,výřezy) jsme firmě dali 1.2 mil. V dnešní době bych si troufla říct, že by to vylezlo snad o více než milion nahoru. (podle cen, co nás nyní stojí stavba zahradního domku se sezením). Vyzděný suterén u nás stavěl manžel, kámoš zedník a kamarád. Elektriku , vodu, vždy dělal někdo od nás z vesnice, co v tom je vyučen+manžel jako pomahač.Dlažby, obklady, i schody také dělal on. Podkroví už jsme komplet dělali jen my, manžel, já,syn. V tu dobu tedy ještě tolik nefungoval internet, že by se dalo najít levnější zateplení a tak..dnes už by to bylo trochu jiné. Přesto váš rozpočet mi příjde docela , že bych se bála. ALe zase, jsem typ člověka, co do té vody skočí a pak plave , plave, sice si nadává, že skočil, ale plave a ono to pak nějak jde ;-) Nesmí člověka tlačit nutnost bydlení.My bydleli v 1+1, krásných 35m2, takže sice jak v krabičce, ale nebyli jsme stresovaný, že musíme dostavět, že nemáme kde bydlet.. Manžel se tomu mohl věnovat, přizpůsobil tomu svoji práci.
Odpovědět
Profilova fotka
@maruskatomis komin schiedel uni advanced. @kamenica konkretne Schiedel Absolut mi prijde do srubu trosku overkill. primarni cilovka jsou supertesne igelitove pasivni domy. zvaz ten uni advanced - pouziva uplne stejne keramicke tenkostenne vlozky jako absolut. Jediny rozdil ve vlozkach je, ze u uni advanced maji 66cm, u absolutu 133. Ale materialove a parametrove jsou stejne. podarilo se mi jednu rozbit a tak mi dovezli jako nahradu tu z absolutu.
Odpovědět
Profilova fotka
@maruskatomis Komín Schiedel. Jinak s tím vnitřním nátěrem, první vrstva byla super, světlicový za studena lisovaný, do dvou dnů suchý, vše se z toho dalo oprášit. Chybělo mi trochu, abych donatírala vše poprvé a při objednání už tento neměli a omylem jsem objednala nějaký světlicový vařený. I po naředění pomerančovým olejem to jde docela špatně roztírat a i po týdnu se to místama lepí! Otřela jsem místa, kde ho zůstalo více, hadrem, ale i tak se to lepí. A to dávám maličko a hodně roztírám. Bojím se úplně druhé vrstvy. Že se pak budeme "lepit", až budeme bydlet. Máte někdo podobnou zkušenost nebo třeba vychytávku? díky
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?