Ahoj,
konečně jsme si po mnoha úvahách vybrali projektanta a po první schůzce jsme zatím velmi spokojení. Doporučuje nám dát po přízemí podlahovku, původně jsme mysleli, že nám bude stačit na wc, záchod a zádveří. Trochu se obávám, na kolik to pak vyjde, ale možná zbytečně, vidím, že tu o podlahových topení v posledních příspěvcích píšete. Mohl byste mi někdo nastínit, na kolik vás cca vyjde a na jak velkou plochu?
@geodett To jsem chtěl vědět. Mám v projektu sloupkovou konstrukci v podkroví ze sloupků 160x60, takže předpokládám, že tam dám 160 mm izolace a zbytek teda do montážní předstěny cca 60 mm. Takže těch 200 - 220 mm izolace do štítů a obvodových stěn bude stačit?
chci se zeptat, měli jste při vylévání podlahy zakrytý srub fólií. 2 dny to pak musí být zavřené, tak přemýšlím, jestli na kládách neudělá ten sáček s vysokou vlhkostí bordýlek
@da68ni ja mam sloupky cca 18 cm, nacpal jsem tam 20 cm vatu, jestli to staci tezko rici jeden stit mam proskleny tam neni nic, druhy je u deti v pokoji nejake zasadni ochlazovani nepozoruji kdyz fouka tak profukuje mirne z boku, stitem ne
@tomas80 My nic nezakrývali a na kládách nic nemáme. Pamatuju si , že jsme pár dní jen větrali a později i topili v podlaze a nakonec se strhával šlem (nebo jak se tomu říká). Ovšem je to delší čas, takže je možné, že to bylo taky trochu jinak :-D. Proč to musí být 2 dny zavřené? Kvůli mrazu?
@da68ni řešil jsem to stejně jako se dělá klasické zateplení krovu vatou = první vrstva mezi výdřevu, pak příčný rošt 6 cm a do tohoto roštu jsem vložil 6 cm deskové vaty (isover uni). díky tomu příčnému roštu převážeš spáry. místo parotěsu a difuzní fólie jsem použil zevnitř egger osb 4 (4PD) a zvenku egger dhf (dřevovláknitá deska).
na střeše máme nadkrokevní izolaci Puren protect - 14 cm (deskové PUR panely s perodrážkou). dnes bych dal i 18 cm. cenový rozdíl je v celém rozpočtu zanedbatelný.
@aksos wow, to je pecka!!! jako že taková bouda pro psa, to je neskutečné! Tak ať vedle ní brzy vyroste i váš srub! :-)
@tomas80 Tome, my jsme boky oblepili a dnes jsme vylili :-). Tak snad to vydrží. Firma už vylívala několik srubů a roubenek a říkali, že by sice mělo být 2-3 dny úplně zavřeno, ale vzhledem ke kládám doporučují i první dny třeba 5 min rychle vyvětrat, průvan a zase zavřít. Aby klády zbytečně netrpěly. Tak do konce týdne ti řeknu, jestli ten igelit vadil nebo ne :-)
@tomas80 dnes jsme přijeli na stavbu a čekali jsme totálně zarosená okna byla zarosená asi jen 3 cm vespod. Jakože to dřevo asi všechnu vlhkost fakt pobralo. Zítra už na to stoupnem, tak ty folie strhneme z klád, tak pak ti řeknu. Vylévání zdar!
@aksos prosím Tě, mohl bys dát fotku toho psa???? neumím si jaksi představit velikost-toho psa... jinak famozní!!!!!! grandiozní!!!! soklik, komin, okna, zábradlíčko,,,, ty se tak trochu nudíš? nebo to je dokonalá maketa toho co budeš stavět ve velikém :)
@esmeralda2 Evičko,,,, heureka, ole, těším se na fotečky,,, a jak to dopadlo - les v kamione, je to dum a nebo les :)))
@tomas80 Tome, tak dnes manžel odstraňoval igelity a dřevo úplně v pohodě. Ona ta vlhkost nebyla tak strašná, nebo možná byla, ale dřevo ji natáhlo. Takže ji v pohodě dej, manžel říkal, že občas na ní bylo cáknuto, takže kdybychom ji nedali, měli bychom co čistit z klád, ne moc, ale něco jo. Tak držím pěsti, abyste vylili v pohodě :-)
@hankahorakova ahoj, díky za zprávu! tak už nám to tam taky plave :-) . před hodinou odjeli. igelity máme taky. jaké to je chodit po podlaze místo té vany, která tam původně byla? my tam můžeme až v sobotu, tak se těšíme, jak malé děcka :-D
@tomas80 jediný, ale pádný důvod, proč použít folii, je riziko, že zasviníš klády a pak budeš muset brousit. Jiný důvod není, dřevo si s vlhkostí hravě poradí. My jsem dávali beton, kterej má v sobě víc vody a musí dýl zrát a pomaleji zrát, aby nepopraskal, ale všechno bylo v pohodě.
@kasha neviem ti poslať fotku toho psika keďže buda je mimo slovenska. Pokušam sa živiť vyrobou takychto krasnych búd a dufam , že už čoskoro si postavim vlastny ozajstny zrub. pozemok už mám. Pozri môj fotoalbum. Mám tam viacej fotiek.
@tomas80 wow, super, a šlo to bez problémů? No je to supééér! Podlahu jsme měli jako velký mezník a je to fakt super! Mimochodem, kdy se plánujete stěhovat? A fotky z dneška nemáš?
@tomas80 určitě můžeš být v klidu, za tu chvíli se vážně nic nestane. Voda dřevu uškodí při opakování, ale s nárazovou akcí si poradí. Ať vám to odsejpá :-)
@hankahorakova foto posléze, stěhování v nedohlednu :-) počítám cca půl roku. nemáme kuchyn, koupelnu, schody, podlahy, dlažby, vymalováno atd. ono se to natáhne, o tom si nedělám moc iluze :-|
@tomas80 udelej co nejvic pred stehovanim pak totiz zjistis ze se tam da bydlet i kdyz to neni dodelany a budes to mit na veky :)
U nas napr. Vnitrni dvere, svetla, zabradli apod. :)
@kamenica akurat zaciname torturu v podobe obehovania slovenskych vyrobcov zrubov a drevenic. Mozete poradit, kto je podla vas teda naj v tomto obore / pomer cena a kvalita /, kto poradi dobre a hlavne ci dostaneme energeticky certifikat na kolaudaciu? Kazdy sa tvari velmi divne, ked sa na to opytate, zatial sme obehli 4. vyrobcov Drevodom Rajec- cakacka do jari 2019, Original Masiv- tak drahy, ze to z Kanady vychadza lacnejsie, Ramenta Cierny Balog- vyroba CNC strojmi, preciznost, moc technicke na nas... Pinus Log Hrochoť...sendvice hmm a skusame Medved Cierny Balog v sobotu... radi by sme asi drevenicu jednoplášťovú samozrejme zo zdravotnych, estetickych a vizualnych dovodov, no na slovenskom fore tvrdia, ze nedostaneme certifikat na celorocne byvanie musi byt iny druh zateplenia... mame z toho gulas, pokial mate nejake info, radi uvitame :) dakujem
@dadajanko uz ste vyriesili problem s pecou? takisto by sme do nasej drevenice chceli kombinaciu pece do kuchyne na varenie a pecienie s hypokaustom pre cely dom.. hladame peciara, viete prosim niekoho odporucit? Dakujem :)